Türkiye Monitörü 26. Hafta Sonuçları Açıklandı
Aksoy Araştırma’nın 26. Hafta Türkiye Monitörü araştırmasına göre seçmenin %87,9’u çocuk istismarını engellemede alınan önlemleri yeterli bulmuyor. Yine seçmenin %84,8’i ise bir çocuğu istismar eden kişinin hak ettiği cezayı almayacağına inanıyor.
Türkiye Monitörü 26. Hafta araştırmasında seçmenden gündemde öne çıkan konuları değerlendirmesi istendi. Bu konuların başında ise Elmalı Davası yer aldı. Katılımcılara çocuk istismarına ilişkin alınan önlemlerin yeterliliği ve verilen cezaların yeterliliği olmak üzere iki soru soruldu.
İstismarcılar hak ettiği cezayı almıyor
Araştırmaya katılanların %87,9’u Türkiye’de çocuk istismarına yönelik alınan önlemlerin yeterli olmadığını belirtti. Önlemlerin yeterli olduğunu belirtenlerin oranı Türkiye genelinde %7,9, kararsız olanların oranı ise %4,2 oldu.
Araştırmanın ikinci aşamasında katılımcılardan istismar suçlularına verilen cezaları değerlendirmesi istendi. Türkiye genelinde istismarcıların hak ettiği cezayı almadığını belirten katılımcıların oranı %84,8 oldu. Hak ettiği cezayı aldığını belirtenlerin oranı %10,3, kararsızların oranı ise %4,9 oldu.
Türkiye’de okumanın getirisi yok
Türkiye Monitörü 26. Haftasında üniversite mezunu seçmene aldığı eğitimin iş bulmada ne derece avantaj sağladığı soruldu. “30 yıl ve daha önce” mezun olan katılımcıların %69,4’ü, 6 ve üzeri puan vererek aldığı eğitimin iş bulmada yeterli olduğunu belirtti. “20-29” yıl önce mezun olanlarda bu oran %59,6, “10-19” yıl önce mezun olanlarda ise %34,7 oldu. Son 10 yıl içerisinde ise eğitimin iş bulmada sağladığı avantajın iyiden iyiye ortadan kaybolmaya başladığı ortaya çıktı. Nitekim “5-9” yıl önce mezun olanların %31,4’ü aldığı eğitimin iş bulmada avantaj sağladığını düşünürken, son dört yıl içerisinde mezun olanlarda bu oran %16,9’a kadar geriledi.
Cumhur’un gündemi CHP ve Kılıçdaroğlu
Her hafta olduğu gibi 26. Hafta Türkiye Monitörü araştırmasında da Aksoy Araştırma kelime analizi yöntemi ile partilerin grup konuşmalarını analiz etti. AK Parti’nin bu haftaki araştırmasında öne çıkan kelimeler CHP, Yalan ve Millet kelimeleri oldu. Bu sonuçtan yola çıkarak AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın grup konuşmasını CHP odaklı planladığı görüldü. Diğer taraftan, Kanal İstanbul projesi ve Müsilaj sorunu da grup toplantısında öne çıktı.
MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin gündeminde ise genel olarak Sistem, Üniversite, Gençlik, Hükümet ve Kılıçdaroğlu kelimelerinin öne çıktığı görüldü. Bu haftaki gündemde özellikle Sayın Bahçeli’nin üniversite sınavlarının kaldırılmasıyla ilgili çıkışının kelime analizine de yansıdığı görüldü. İttifak olarak birlikte değerlendirildiğinde ise Her iki partinin de ana muhalefet partisi ve liderini doğrudan gündeme aldıkları gözlemlendi.
CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeminde ağırlıklı olarak Kayıt Dışı, Para ve Rüşvet kelimelerinin yer alması dikkat çekti. Son dönemlerde siyasete yönelik ardı ardına ortaya atılan iddiaların CHP grup konuşmasına yansıdığı görüldü.
Benzer içerikler
Çay Tüketim Araştırmamız Marketing Türkiye Dergisi’nde
Türkiye’nin sosyalleşme platformu: Çay Ait olduğumuz kültürle özdeşleştiriyor ve bizi biz yapan bir değer olarak görüyoruz çayı. Sohbet, dostluk, huzur, mutluluk, aile dendi mi, “o zaman bir çay demleyelim” diyoruz.
Türkiye Monitörü 13. Hafta Sonuçları Açıklandı
Aksoy Araştırma’nın anketine göre tasarruf yapacak parası olan yurttaşın yatırımda ilk tercihi altın ve dolar. Vatandaşın bikimini Türk Lirası olarak tutma görüşü ise yüzde 11.4’te kaldı. Haftalık ve aylık çalışmaları
Türkiye Monitörü 38. Hafta Sonuçları Açıklandı
Aksoy Araştırma tarafından haftalık olarak yayımlanan Türkiye Monitörü araştırmasının 38. Hafta sonuçlarında kira fiyatlarına yönelik çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Araştırmaya göre, Türkiye kamuoyunun neredeyse tamamı ev kira ücretlerinden şikâyetçi. Mobil